-

Kuala Lumpur, Penang, Langkawi

•  Kuala Lumpur
•  Penang
•  Langkawi


Kuala LumpurOmhoog

Wat een geweldig leuke stad is Kuala Lumpur. Op zondag 28 december 2003 kwamen we, na een lange vlucht van 13 uur, aan in Kuala Lumpur (06.30 uur) . In de vijf dagen dat we hier zijn geweest hebben we ontzettend veel gezien. Kuala Lumpur is een perfecte stad om veel lopend te doen. De afstanden tussen de bezienswaardigheden zijn niet erg groot en zo zie je ook nog heel veel onderweg.

We zijn een paar keer in Chinatown geweest. Hier kun je erg lekker en gezellig eten, veel souvenirs (nep merkkleding, horloges, tassen, cd's en dvd's, enz) kopen, tempels bezoeken en gewoon lekker rond struinen. Een heel leuk en gezellig gedeelte van Kuala Lumpur. Natuurlijk zijn de twin towers en de radiotoren erg indrukwekkend om te zien. Het zijn enorm hoge gebouwen. De radiotoren is ook erg leuk om op te gaan. In een klein minuutje sta je bovenin de toren. Vanuit hier heb je uitzicht over de hele stad. De Batu caves moet je ook echt gezien hebben als je Kuala Lumpur bezoekt. Eerst moet je een trap van 272 treden beklimmen om vervolgens de mooie grotten te bewonderen. Het leuke aan deze grotten is dat er een Hindoe tempel in is gebouwd.

Natuurlijk is het winkelen in Kuala Lumpur ook leuk om te doen. Veel grote winkelcentra vind je hier. De grootste is het Berjaya Star Hill met 8 a 9 verdiepingen hoog (800 winkels). Dit is ook het leukste winkelcentrum, want midden in het winkelcentrum is een klein pretpark gebouwd. De achtbaan loopt dwars door het winkelcentum heen. We kunnen nog wel veel meer vertellen over wat we allemaal hebben gezien, maar dat doen we niet. We zullen nog een paar bezienswaardigheden op een rijtje zetten: Het oude treinstation, Central Market, De vlindertuin (met het park erom heen) en nog veel en veel meer.

Het eten in Maleisie is erg lekker en kun je gewoon bij de lokale eettentjes (Hawker Stalls) doen. Geloof ons het is echt heel veilig, je wordt niet ziek. Ons hotel (Hotel Istana*****) ligt midden in het centrum op loopafstand van de Twin Towers, de Radiotoren en winkelcentra. Het was een luxe hotel waar allerlei soorten mensen in verbleven. Van zakenlieden tot toerist.

Als afsluiting van Kuala Lumpur hebben we hier Oud en Nieuw gevierd. Een groot feest waarbij alle bewoners van Kuala Lumpur op straat waren. We hebben naar het vuurwerk bij de Twin Towers gekeken. Al snel bleek dat ze in Maleisie heel anders Oud en Nieuw vieren dan in Nederland. Het vuurwerk was erg mooi, maar heeft helaas maar 10 minuten geduurd. In Maleisie is het Chinees Nieuwjaar een groter feest. Toch wel leuk om eens aan de andere kant van de wereld Oud en Nieuw te vieren. Kortom een fantastisch 1ste deel van onze reis door Maleisie.


Afbeelding: Twin Towers vuurwerk Afbeelding: Abdul Samad gebouw
Twin Towers vuurwerk Abdul Samad gebouw
Afbeelding: Een varaan Afbeelding: Wilde aapjes
Een varaan Wilde aapjesPenangOmhoog

Op 1 januari 2004 ging onze reis vanuit Kuala Lumpur verder naar Penang. Penang is een vrij groot eiland aan de westkust van west Maleisie. We verbleven hier in hotel Paradise Sandy Bay tussen Batu Ferringhi en Georgetown in. We zijn 8 dagen op Penang geweest. Penang is een eiland waar veel te beleven is. Ook hier hebben we ontzettend veel gezien.

Als eerste de avondmarkt in Batu Ferringhi: Hier kun je heel veel souvenirs kopen, zoals (nep) merkkleding, cd's, dvd's, (nep) merk zonnebrillen en nog veel en veel meer. De markt begint om 19.00 uur en is ontzettend groot. Leuk om 2 a 3 keer te bezoeken. Ga hier ook eens eten bij een van de Hawler Stalls (eetstalletjes). Hier kun je lekker, uitgebreid en zeker erg goedkoop eten.

Ook Georgetown is een leuke stad om te bezoeken. Hier vind je veel tempels, de St. George church, maar ook veel winkels. Net als Kuala Lumpur een shop paradijs. De Penang Hill is erg mooi om te zien. Met een treintje ga je dwars door de jungle heen, waar de aapje in het wild rond lopen. Helaas waren er in onze vakantie werkzaamheden aan de kabels van het treintje. Toch hebben we de Penang Hill kunnen bezoeken. Wij zijn met een jeep naar boven gebracht, waar je een geweldig mooi uitzicht hebt op Georgetown en de Penang Bridge. Wij zijn gaan lopen naar beneden. Een wandeling van 5,2 km steil naar beneden. We liepen dwars door de jungle en hebben aapjes van dichtbij gezien. Zeker de moeite waard om te doen.

Iets minder indrukwekkend was de snaketempel. De lokale bevolking verteld erover alsof het er krioelt van de slangen, maar ze hebben een paar slangen in wat struiken gehangen en verder is het een gewone tempel. Natuurlijk kunnen we ook nog veel meer over Penang vertellen, maar dat doen we niet. Hier nog wat meer bezienswaardigheden: de Kek Lok Si Tempel, de liggende Boeddha, de botanische tuinen, Fort Cornwallis. Ook op Penang hebben we het enorm naar onze zin gehad.


Afbeelding: Fort Cornwallis Afbeelding: Kek Lok Si tempel
Fort Cornwallis Kek Lok Si tempel
Afbeelding: De liggende Boeddha Afbeelding: Traditionele Satay
De liggende Boeddha Traditionele SatayLangkawiOmhoog

Alweer ons 3e deel van de reis door Maleisie. Langkawi is ook een vrij groot eiland aan de westkust van west Maleisie. Langkawi is een belastingvrij eiland, waardoor de alcohol, sigaretten, enz. een stuk goedkoper is dan in de rest van Maleisie. Langkawi is een erg mooi eiland met heel veel natuur. Ons hotel (Mutiara Burau Bay) lag midden in de jungle. De aapjes, mooie vogels en varaanen liepen vrij over het park heen. Super om mee te maken.

Op loop afstand van het hotel lag de kabelbaan met daar omheen Oriental Village (een paar winkeltjes en restaurants). De kabelbaan brengt je naar de top van een berg. Op de berg hebben ze uitkijk punten gebouwd waar je een waanzinnig uitzicht hebt op een groot deel van het eiland. Voor mensen zonder hoogtevrees is dit zeker een aanrader. Ook op loop afstand van het hotel ligt de Seven Wells, een mooie waterval midden in de jungle. Het begin van de waterval is bereikbaar door een trap van ruim 500 treden. Best een klim, maar wel de moeite waard als je eenmaal boven bent. Halverwege naar beneden kun je de waterval naar beneden zien komen. Nog mooier om te zien. Hier kun je ook even lekker uitrusten om weer verder naar boven/beneden te gaan. Als je vroeg in de morgen naar de waterval toe gaat is het nog rustig en je hebt geen last van de warmte bij het beklimmen van de trap.

Ook op Langkawi kun je een beetje winkelen, maar lang niet zoveel als in Kuala Lumpur en Penang. Pantai Cenang en Pantai Tengha zijn ook leuk om een keer te bezoeken. Dit is het toeristische gedeelte van Langkawi (toch straalt het nog wel rust uit). De avond markt in Kuah is ook leuk om te bezoeken. Dit is een markt voor de lokale bevolking. Hier verkopen ze allerlei lokale lekkernijen, kruiden en kleding.

Veel meer is er op Langkawi niet te doen. Langkawi is een uitstekend eiland om lekker te relaxen en af en toe iets te doen. Daarom hebben we Langkawi ook uitgekozen, zodat we nog even lekker konden uitrusten (van onze reis door Maleisie). Het strand is op Langkawi het mooist. Helaas konden we er niet in snorkelen, maar voor een verfrissende duik is de zee hier perfect. Ook Langkawi is een leuk eiland, vooral als je van natuur en rust houdt. Wij hebben het er enorm naar ons zin gehad. Hier eindigde onze reis van 22 dagen door Maleisie.

Maleisie is een enorm mooi land. Er valt heel veel te beleven. De natuur is prachtig. Wij gaan zeker nog een keer terug naar Maleisie.


Afbeelding: Kabelbaan Afbeelding: Oriental Village
Kabelbaan Oriental VillageAfbeelding: Prachtige stranden op Langkawi
Prachtige stranden op Langkawi- Het reisverslag en eventuele foto's op deze pagina zijn met uitdrukkelijke toestemming van de auteur(-s) overgenomen.

Bron: members.lycos.nl/martijnenherma/newpage4.html
Met dank aan Martijn en Herma.

- In deze categorie:

•  2013 Ton en Ria in MaleisiŽ (deel 1)
•  2013 Ton en Ria in MaleisiŽ (deel 2)
•  Een verslag gevormd door 11 e-mails
•  17 dagen fly-drive door MaleisiŽ
•  17 dagen Kuala Lumpur, Penang en Langkawi
•  Duiken op Pulau Payar met Esther en Arno
•  Jenny in MaleisiŽ
•  John en Pasca in MaleisiŽ (deel 1)
•  John en Pasca in MaleisiŽ (deel 2) Sabah
•  Linda en Ward + vrienden
•  Merdeka Dag in Kuala Lumpur
•  Pam en Ries op wereldreis (14 delen)
•  Reisverslag van Peter Harsma
•  Trektocht door Maleisisch Borneo
•  De MaleisiŽ vakantie van Wil en Hanneke (1) West MaleisiŽ
•  De MaleisiŽ vakantie van Wil en Hanneke (2) Sabah en Sarawak
•  Reisverslag van de Twee Reizigers
-