-

Ton en Ria in MaleisiŽ (deel 2)

•  31 januari 2013, Langkawi
•  01 februari 2013
•  02 februari 2013


31 januari 2013, LangkawiOmhoog

Vanmorgen met de taxi naar LCCT waar we een vlucht van 1 uur met Air-Asia naar Langkawi hebben en wij zijn exact op tijd geland. De airport-taxi (kost bijna niks) heeft ons langs de boulevard afgezet en we zijn even bij de touristoffice binnen gestapt. Binnen een paar minuten een hotelletje direct aan het strand, geen luxe maar alles wat we nodig hebben en ook nog goedkoop. We lopen zo van onze kamer de zee in.


Afbeelding: Hotel aan het strand.


Een prachtstrand waar we 's morgens lekker gaan ontbijten in een van de leuke Rasta tentjes. We hebben eerst een uurtje genoten van de airco op de kamer want het is echt "bloody hot". Tegen de avond gewandeld langs de boulevard. Langkawi is belastingvrij en voor de rokers onder jullie: een pakje orgineel uit Nederland geÔmporteerde drum tabak kost hier 2 euro. Verder hebben nog badhanddoeken aangeschaft.

Wij zijn lekker gaan eten bij een local Chinees waar we 2 x sizzling plate besteld hadden wat natuurlijk eigenlijk teveel was. Hierna hebben we 2 eilandhopping tours geboekt. Eenmaal een boottocht in het zuiden en een in het noorden. En toen was het "bedtime".


01 februari 2013Omhoog

Na ons ontbijt zijn we opgepikt door een busje dat ons naar de haven bracht waar we op de boot stapten. Het eerste eiland wat we aandeden was echt wonderschoon met bounty stranden met palmen en kristalhelder water.


Afbeelding: Bounty strand met kristalhelder water.


Aan boord Koreanen die er wel heel grappig uitzagen, de meiden op hun plateauzolen van wel 15 cm hoog, zonneparasolletje, nek vol camera's hangen en oh zo traag. De dames wilden ook zo graag visjes fotograferen met hun mooie lange jurkjes aan. En oeps daar gingen ze met tas en camera's onderwater. De Nikon D3100 was volledig verzopen. Ik wist niet dat er uit een camera zoveel water kon lopen! Volgens hun liep het niet zo'n vaart en zou het probleem opgelost zijn door het even reinigen met een paar papieren zakdoekjes. Ja, dat had je dus gedacht! Hetzelfde verhaal ook voor hun Smartphones.

Toen een stop gemaakt op het water, waar door de bootsman voedsel in het water werd gegooid en er verschenen tientallen zeearenden die duikend over het water een prooi probeerden te bemachtigen. Supermooie vogels in diverse kleuren.


Afbeelding: Zeearend in duikvlucht.


Volgende stop: Natuurpark met veel apen, supergrote borden met de tekst :neem geen plastic zakken mee i.v.m diefstal door apen. Wie liep er met een plastic zak? Een Koreaantje, (dezelfde van de camera) dus hingen er meteen apen aan die zak te trekken en weg waren ze ermee. En zij stond maar van oh, oh, oh... De apen waren zo slim dat ze alleen op plastic zakken afkwamen omdat ze weten dat daar meestal voedsel inzit.

Na 15 minuten wandelen uizicht op een mooi meer, waarvan de legende zegt dat hier een prinses geleefd heeft die ze verdacht hadden van overspel. Daardoor werd ze geŽxecuteerd. Later bleek dat haar bloed wit was, dat hield in dat ze nog maagd was en dus onschuldig. Er zwemt ook een grote krokodil in het meer waarvan men zegt dat het haar kind is en vrouwen die graag zwanger willen worden nemen hier een duik. Fullspeed terug over het water waardoor iedereen goed nat was. Leuke dag en dan weer happie happie aan de boulevard.


02 februari 2013Omhoog

Vanmorgen weer op tijd opgepikt door een busje en naar het Noorden gereden met een rotvaart door de rubberplantages (sommige plekken doen ons denken aan Indonesia). Met de boot met ongeveer 15 personen. Met 2 leuke moslimmeisjes gebabbeld, ze waren heel open en gezellig. We komen trouwens steeds verschillende mensen tegen die ons aanspreken om een leuke babbel te houden, uit Oman, uit LybiŽ, MaleisiŽ, enz... We varen naar een grote in het water drijvende viskwekerij waar we allerlei prachtvissen te zien kregen en je ook grote Roggen kon beetpakken.

Door de mangrove gevaren en daar kwamen we heel veel zwemmende aapjes tegen die spontaan aan boord kwamen voor voedsel. Ze waren helemaal niet agressief en heel koddig om te zien. Een stuk verder op het water zweefden weer heel veel arenden. Na een half uurtje varen aangelegd bij een grote grot die helemaal vol hing met vleermuizen. De Kapitein van het schip gaf heel veel uitleg aan boord, enigste probleem, we verstonden hem niet!


Afbeelding: Pier naar een van de eilanden in Langkawi.


Terug naar ons hotel en na wat gegeten te hebben zijn we een bootticket naar het eiland Penang gaan boeken voor 1 Februari. Zo gezegd zo gedaan en na een wandeling van 15 minuten besloten we om het maar te veranderen in een bootticket Thailand. Dus we gaan naar Koh Lipe. Niet dat we het hier niet naar ons zin hebben maar daar wilden we altijd nog eens naar toe.

Vanavond een heerlijke halve Pekingeend gegeten en Ria gebakken Oesters. Heerlijk!! Hiermee komt ons avontuur in Maleisie ten einde, Thailand, here we come!


Lees ook deel 1 van dit verslag!- Het reisverslag en eventuele foto's op deze pagina zijn met uitdrukkelijke toestemming van de auteur(-s) overgenomen.
Bron: www.tonstegers.nl
Met dank aan Ton en Ria.

- In deze categorie:

•  Een verslag gevormd door 11 e-mails
•  17 dagen fly-drive door MaleisiŽ
•  17 dagen Kuala Lumpur, Penang en Langkawi
•  Duiken op Pulau Payar met Esther en Arno
•  Jenny in MaleisiŽ
•  John en Pasca in MaleisiŽ (deel 1)
•  John en Pasca in MaleisiŽ (deel 2) Sabah
•  Kuala Lumpur, Penang en Langkawi
•  Linda en Ward + vrienden
•  Merdeka Dag in Kuala Lumpur
•  Pam en Ries op wereldreis (14 delen)
•  Reisverslag van Peter Harsma
•  Trektocht door Maleisisch Borneo
•  De MaleisiŽ vakantie van Wil en Hanneke (1) West MaleisiŽ
•  De MaleisiŽ vakantie van Wil en Hanneke (2) Sabah en Sarawak
•  Reisverslag van de Twee Reizigers
-