-

Algemeen

•  Inleiding op MaleisiŽ
•  Activiteiten in MaleisiŽ
•  Wetenswaardigheden over MaleisiŽ


Inleiding op MaleisiŽ
Omhoog
De oneindige schoonheid van het betoverende MaleisiŽ heeft al menig reizigershart sneller doen kloppen. Eeuwenlang trokken handelaars en ontdekkers naar dit land om hun geluk te zoeken of om een plaats te vinden waar zij zich konden vestigen. Gebruiken en talen afkomstig uit alle delen van de wereld vermengden zich met de rijke traditie van de inheemse bevolking tot een diverse en fascinerende cultuur.

De zon schijnt altijd in MaleisiŽ, zodat men er het hele jaar door op vakantie kan. Voor avonturiers ligt de verheven top van de Kinabalu uitnodigend in het landschap en de indrukwekkende Mulu Caves wachten erop onderzocht te worden. Een bezoek aan een longhouse in Sarawak is onvergetelijk en een trektocht in het oorspronkelijke regenwoud van Taman Negara mag niemand missen. Zonaanbidders kunnen hun hart ophalen langs de kilometers lange zandstranden van de oostkust van West-MaleisiŽ en liefhebbers van lekker eten komen overal aan hun trekken. En voor wie van winkelen houdt, zijn Kuala Lumpur en Penang ware koopjesparadijzen.

MaleisiŽ beschikt over een uitgebreid net van spoorwegen (in West-MaleisiŽ) en wegen en is goed bereikbaar per vliegtuig. Door de politieke stabiliteit en de snel groeiende economie is het een aantrekkelijk land, zowel als vakantiebestemming als voor zakenreizen. Het toerisme heeft het karakter van de mensen gelukkig niet veranderd, in tegendeel: het heeft hen ertoe aangezet hun rijke erfenis te behouden en te delen met anderen.Activiteiten in MaleisiŽ
Omhoog
Er is ontzettend veel te doen in MaleisiŽ. Wanneer u van zon, zee en strand houdt, kies dan voor het eiland Langkawi of Perhentian. Geniet u liever van de natuur en een koeler klimaat? Bezoek dan de Cameron Highlands waar zich uitgestrekte theeplantages bevinden. De lokale bevolking komt hier graag om de hitte in de rest van het land te ontvluchten. Voor shoppen dient u echt in Kuala Lumpur te zijn.

Naast grote winkelcentra en andere moderne gebouwen, vindt u hier ook diverse gebouwen uit vroegere tijden. De stad biedt vele bezienswaardigheden als Merdeka Square, de KL Tower en het nationale monument. Entertainment kunt u onder andere vinden in het winkelcentrum Berjaya Times Square waar zich het grootste indoor pretpark ter wereld bevindt. Meer entertainment is te vinden in de Genting Highlands, de enige plek in MaleisiŽ waar gokken legaal is. Het gebied staat vol met casino's met de nieuwste gokkasten, luxe resorts en dure hotels. Ook is dit gebied enorm populair onder de lokale bevolking.Afbeelding: Een prachtige zonsondergang tijdens de vlucht naar MaleisiŽ
Een prachtige zonsondergang tijdens de vlucht naar MaleisiŽWetenswaardigheden over MaleisiŽ
Omhoog
De totale oppervlakte van het land bedraagt 330.3434 km², waarvan 124.967 km² wordt ingenomen door Sarawak. Sabah is 74.398 km² groot. De hoogste top in het bergachtige binnenland van Pahang in West-MaleisiŽ is de Gunung Tahan met een hoogte van 2187 m. In het Crockergebergte in Sabah ligt de hoogste berg van Zuidoost-AziŽ, de Kinabalu, met een hoogte van 4101 m. In Sarawak herbergt Gunung Mulu het grootste natuurlijke grottenstelsel ter wereld. De langste rivier is de Rajang in Sarawak. Met een lengte van 563 km is de Rajang een belangrijke vervoersader in MaleisiŽ. Door de enorme regenval in het gebied heeft de rivier grote hoeveelheden water te verwerken, die vrijwel nergens in de wereld worden geŽvenaard.

- In deze categorie:

•  Het land
•  Het volk
•  Geschiedenis
•  Regering en economie
-