-

Ton en Ria in MaleisiŽ (deel 1)

•  22 januari 2013, Landgraaf/Vlaardingen
•  27 januari 2013, De pertonas Twin-towers
•  28 januari 2013, Shoppen
•  29 januari 2013, Thaipusam


4 en 5 juli 2004Omhoog

Vandaag door Liekie naar Schiphol gebracht, we deden rustig aan omdat we al via de "Schipholsite" al gezien hadden dat we 2 uur vertraging zouden hebben. Eindelijk ingecheckt vertrok onze om 17:00 uur in plaats van 14:40 uur. Maar ach, niet geklaagd we hebben vakantie en we zitten droog!

Het toestel, de A380-800, is echt heel bijzonder, als hij aan komt taxiŽn zie je een enorm gevaarte op je afkomen. Het interieur is ook heel Design en zelfs de ovale raampjes zijn uitgevoerd met wortelnoten kozijntjes. De Airbus A380 is het grootste passagiersvliegtuig ter Wereld. Het widebody-vliegtuig beschikt over twee verdiepingen en biedt plaats aan maximaal 853 passagiers. Bij een gemiddelde configuratie passen er 555 personen in.


Afbeelding: De Airbus A380 van Emirates Airline.
De Airbus A380 van Emirates Airline.


Bij het vertrek vanaf Amsterdam had je het gevoel dat je wegzweefde, het is allemaal heel geruisloos en net als of je in een zweefvliegtuig zit. Het eten was ook heerlijk, nooit zo lekker gegeten op deze hoogte, vooral de Waldorf Salad was super. Aan boord kan je bellen, internetten, wifi, enz... en de nieuwste films zorgen ervoor dat je je niet verveeld.

Aangekomen op Dubai met vertraging, en dus is het rennen om het toestel naar Kuala Lumpur te halen. Dubai zit volledig in de mist, hierdoor hebben we voor de landing een uur boven Dubai gecirkeld. Ons vliegtuig net op het nippertje gehaald nadat we door de hele luchthaven gerend waren, lift omhoog, dan een treintje, dan weer een roltrap, lift omlaag enz... Het is 4:00 uur in de ochtend (Dubai tijd) en we zitten eindelijk in het toestel.

Hierna begon de misŤre. Wij hebben eerst meer dan 7 uur in het vliegtuig gezeten. Om telkens een metertje op te schuiven richting startbaan. Toen bleek dat we na al die uren taxiŽn te weinig brandstof over hadden konde we weer terug om bij te tanken. Geloof me maar, daar wordt je een klein beetje gek van! Tot overmaat van ramp moest toen de hele crew gewisseld worden omdat ze anders over hun werktijdenlimiet heen gingen.

Het is natuurlijk leuk meegenomen dat je op je monitor alle bewegingen van het vliegtuig kunt volgen, er zit een camera op, onder, en voor het vliegtuig en tijdens het vliegen was dit leuk maar nu zie je al uren geen beweging meer. Uiteindelijk moesten we om 11:30 uur het vliegtuig uit, en werden we met bussen naar de vertrek hal gebracht (half uur rijden) daar moesten we wachten op nader order, maar die kwam maar niet. Iedereen zat maar uit te zoeken of je nu een nieuwe instapkaart nodig had of niet. Na kilometers gelopen te hebben van gate A naar B naar F enz... via liften, monorail en roltrappen maar vooral lopen zijn we uiteindelijk ingecheckt met ons oude internet ticket. Dus de organisatie van de Emirates was kl.... Maar voor de rest; service, eten en comfort SUPER!

Nieuwe vlucht 's middags om 17:00 uur en uiteindelijk (met weer 3 uur meer tijdsverschil) aangekomen in Kuala Lumpur. We hebben een taxi genomen voor 20 euro voor een ritje naar ons hotel, Hotel Ambassador. Het was een ritje van 60 kilometer.

De man achter de bali van het hotel (Ambassador) wakker gemaakt, naar onze kamer, douchen en ontbijten. Daarna hebben we even 3 uurtjes bijgeslapen. Rond 12 uur zijn we naar de Petronastowers gereden en hebben tickets gekocht zodat we er morgen in kunnen. GIGANTISCH die metalen torens! Nog lekker gegeten ďala ItalianoĒ en met de bus naar ons hotel. Vanavond gaan we er weer op uit! Eerste indruk ondanks ons kriebelig gevoel van onze heenreis (jetlagfeeling). Kuala Lumpur is een geweldige, mooie, indrukwekkende stad. Superschoon, vriendelijke mensen en imposant.


27 januari 2013, De pertonas Twin-towersOmhoog

Vanmorgen na ons ontbijt in The Ambassador eerst voorzichtig onze neus buiten de deur gestoken. Het is me een onweersbui van jewelste, oordovende knallen en fikse flitsen. Een echte moesson bui. Wij hebben tickets voor de Petronas Tower om 9 uur. Eerst nog een tijdje op de bus gewacht maar toen maar snel een taxi genomen die ons door de vroege ochtendspits heen loodste en ons pal voor de deur afzette.

De Petronas Twin Towers is een torencomplex in Kuala Lumpur. Bij de inwijding van het gebouw in 1998 was het het hoogste gebouw ter wereld. Op 17 oktober 2003 is het in hoogte overtroffen door Taipei 101. De Petronas Twin Towers blijven echter de hoogste identieke gebouwen ter wereld. De twee spitsen bereiken een hoogte van 452 meter. Daarmee is het Petronas Twin Towers complex momenteel (2012) het op vijf na hoogste gebouw ter wereld. Het gebouw heeft 88 verdiepingen. De hoogste verdieping in het gebouw bevindt zich op 375 meter hoogte en het dak ligt 378,6 meter hoog. In de toren bevinden zich in totaal 74 liften, 29 daarvan zijn dubbeldeks.


Afbeelding: Zicht op de twin towers.


De vorm van de torens is afgeleid van traditionele islamitische vormen en zijn met elkaar verbonden door een luchtbrug tussen de 41e en 42e verdieping. Op de brug worden slechts 1200 mensen per dag toegelaten. De brug is bedoeld om in geval van brand een vluchtroute naar de andere toren te creŽren.


Afbeelding: Zicht op de luchtbrug tussen de twin towers.


Aan de voet van de torens liggen onder meer een winkelcentrum en een concertzaal. De PUTRA-metrolijn loopt vlak achter de torens en heeft er een station. De torens maken deel uit van een groter project, het Kuala Lumpur City Centre; op de plaats van een oude renbaan is een groot park gerealiseerd met daar omheen hoogbouw.

Na een volledige scan zoals op de luchthaven werden we in 2 groepjes met begeleiding van 2 politiemensen via een supersnelle lift naar de 43e verdieping geschoten waar de glazen/roestvrijstalen brug zich bevind. In het begin was het zicht teleurstellend omdat er veel regendruppels op de ramen zaten waardoor het niet zo mooi fotograferen was. Dit veranderde toen we op de 83e verdieping stonden en ook het weer iets helderder werd. Het was erg indrukwekkend!

Toen we buiten kwamen was het weer opgeklaard en het was het weer bloedheet. We hebben de Hop-On bus genomen waardoor we door KL kunnen pendelen. We zijn naar het grootste openlucht vogelpark ter wereld gegaan waar we eerst even heerlijk gegeten hebben met naast ons tafeltje allerlei vogels die maar op je bord bleven kijken of ze wat eten konden pikken. Tijdens de wandeling door het enorme park begon het heel hard te regenen en donderen. Echt klappen waar je bang voor werd.


Afbeelding: De fontein in het KLCC park.


Weer de Hop-On bus in waar we beiden ff weg gedut waren. Toch nog die Jetlag. Naar Chinatown geweest waar het zoals altijd heel leuk en gezellig was. We hebben nog 2 Ice-Watches gekocht voor 3 euro. Lachen dus en ze lopen ook nog exact op tijd. De grootste nep natuurlijk maar voor dat geld laat je dat natuurlijk niet liggen. Het was inmiddels weer bloed heet.


Afbeelding: De hop-on hop-off bus.


Terug naar ons hotel want het bleef maar regenen. 's Avonds zijn we in de buurt gaan eten en hebben we gewandeld. Ria nog even pinnen, maar ja hoor: hij deed het niet, de pas werd niet geaccepteerd! Morgen maar opnieuw proberen. We hebben ons hotel nog even 2 dagen verlengd voor Het Thaipusamfeest dat we gaan bezoeken op zondag.


28 januari 2013, ShoppenOmhoog

Vanmorgen met de Monorail over de stad gesuist richting Chowkit. Er is hier een markt, in deze buurt wonen hoofdzakelijk moslims. Doorgereisd met de monorail richting KL Central en van daaruit weer naar onze eigen buurt waar we (nog maar eens) zijn gaan eten. Het weer is erg drukkend en als je een kilometer gelopen hebt ben je gesloopt. Het is 33 graden en de zon brand op je kop.


Afbeelding: De monorail.


Naar een van de grote shopping malls geweest. Ongelooflijk! 9 Verdiepingen met alleen maar computers, laptops, handys en allerhande nieuwe snufjes. Hier zie je echt geen oude modellen. Is er iets nieuws op de markt dan verdwijnt de oude voorraad. Hier is geen crisis, alles is booming en overal is het hardstikke druk en zijn de winkels afgeladen vol. Ook zijn er overal feesten en treden er bands of groepen op vanwege Chinees Nieuwjaar. Alles is versierd en het stikt van de rode lampionnen.

Op elke hoek van de straat staat wel beveiliging of politie. Ze zijn heel behulpzaam. Kijk je even om je heen omdat je twijfelt welke kant je uit moet dan komen ze naar je toe om te helpen. Soms zijn we de enige blanken op een terras of in bus en metro, en dat valt op en soms wordt je aangestaard maar wel op een aangename manier. Ze zijn heel erg vriendelijk.


29 januari 2013, ThaipusamOmhoog

Vanmorgen met de monorail naar het Thaipusam feest geweest. Het speelt zich af bij de Batu Caves 13 km boven Kuala Lumpur. Het is een jaarlijks festival dat bezocht word door 1 miljoen Hindoes. Het doorboren van het lichaam is een van de opvallende onderdelen van het Thaipusamfestival. Ze laten zich in trance brengen en doorboren gezicht en lichaam met haken en pijlen.


Afbeelding: Een deelnemer aan het Thaipusamfestival met prikkers door de wangen gespiest.


Het is echt bloederig, sommigen hebben speren, anderen hebben prikkers door hun wangen gedaan of ze hebben hun hele rug vol met haken en trekken zo een zwaar voorwerp met zich mee en gaan dan, soms met zware stellages op het hoofd, via een steile trap en in de brandende zon een 279 treden tellende trap op naar een tempel in een grot.


Afbeelding: Een deelnemer aan het Thaipusamfestival met vleeshaken in de rug.


Het was echt enorm druk en je waande je in India. Er zouden naar schatting van de politie 1,5 miljoen mensen op de been zijn. We hebben het tot 2 uur uitgehouden en toen was het toch echt te heet en te massaal.

Morgenvroeg vliegen we met Airasia naar Langwaki een eiland in het noorden. Volgend verslag dus van de beachside....


Lees ook deel 2 van dit verslag!- Het reisverslag en eventuele foto's op deze pagina zijn met uitdrukkelijke toestemming van de auteur(-s) overgenomen.
Bron: www.tonstegers.nl
Met dank aan Ton en Ria.

- In deze categorie:

•  Een verslag gevormd door 11 e-mails
•  17 dagen fly-drive door MaleisiŽ
•  17 dagen Kuala Lumpur, Penang en Langkawi
•  Duiken op Pulau Payar met Esther en Arno
•  Jenny in MaleisiŽ
•  John en Pasca in MaleisiŽ (deel 1)
•  John en Pasca in MaleisiŽ (deel 2) Sabah
•  Kuala Lumpur, Penang en Langkawi
•  Linda en Ward + vrienden
•  Merdeka Dag in Kuala Lumpur
•  Pam en Ries op wereldreis (14 delen)
•  Reisverslag van Peter Harsma
•  Trektocht door Maleisisch Borneo
•  De MaleisiŽ vakantie van Wil en Hanneke (1) West MaleisiŽ
•  De MaleisiŽ vakantie van Wil en Hanneke (2) Sabah en Sarawak
•  Reisverslag van de Twee Reizigers
-