-

BVN-TV / Wereldomroep

•  BVN Satelliet TV
•  BVN ontvangstgegevens voor MaleisiŽ
•  RNW - Radio Nederland Wereldomroep
•  RNW ontvangstgegevens voor MaleisiŽ
•  RVI - Radio Vlaanderen Internationaal
•  Wettelijke beperkingen in MaleisiŽ


BVN Satelliet TVOmhoog

BVN-TV, een acroniem voor "Het Beste van Vlaanderen en Nederland", is de publieke televisiezender voor Nederlanders en Vlamingen in het buitenland. BVN-TV is een samenwerking tussen de NOS, de Nederlandse Wereldomroep en de VRT. Het is de enige satellietzender die Vlaamse en Nederlandstalige televisieprogramma's aanbiedt in het buitenland.

In MaleisiŽ is BVN-TV 24 uur per dag free-to-air te ontvangen via de Thaicom 3/5 satelliet. Hiervoor benodigd u een digitale satellietontvanger en een grote C-band schotelantenne met een diameter van 3,6 meter. Het signaal is van DVD kwaliteit.

Het BVN-signaal via de Thaicom 3 is niet primair bedoeld voor consumenten. Het betreft namelijk geen direct-to home signaal dat bedoeld is voor consumenten, maar een professioneel signaal voor toelevering van BVN aan een satellietstation in AustraliŽ en Nieuw Zeeland. Om u als kijker in AziŽ en Afrika BVN tůch aan te bieden, stelt BVN het Thaicom 3/5-signaal vrij beschikbaar. U kunt hier echter geen rechten aan ontlenen.


BVN Ontvangstgegevens voor MaleisiŽOmhoog

Satelliet: Thaicom-3/5-satelliet
Positie: 78,5 graden oost
Transponder: 6G
Frequentie: 3640 GHz
Polarisatie: Horizontaal
Symbolrate: 28.066
Systeem: PAL
FEC: 3/4.

Eerder kon u BVN-TV in MaleisiŽ ontvangen via de Thaicom 3-satelliet op transponder 7G. In verband met technische problemen op deze transponder was BVN-TV genoodzaakt over te stappen naar transponder 6G. Tot 17 september 2004 waren BVN-TV en de radiokanalen van de Wereldomroep (RNW 1, 2 en 3) en de RVI (RVI 2) beschikbaar op zowel transponder 7G als transponder 6G.

Het is dan ook aan te raden om zo snel mogelijk af te stemmen op de nieuwe transponder (6G) en frequentie van BVN-TV op de Thaicom-3-satelliet. Hiervoor dient u uw ontvanger opnieuw in te stellen. Dit kunt u als volgt doen: U kunt de tv-zenders opnieuw laten zoeken met de afstandsbediening van uw satellietontvanger. Hierna zal de ontvanger BVN-TV opnieuw toevoegen aan de lijst met zenders. De officiŽle ontvangstgegevens treft u hierboven.

BVN kon helaas geen betrouwbare ontvangst garanderen via de Thaicom 3-satelliet. Dit zowel voor transponder 7G als voor transponder 6G. De Thaicom 3-satelliet werd naar alle waarschijnlijkheid beschadigd als gevolg van een meteorietinslag. Hierdoor is het vermogen van de Thaicom sterk afgenomen en de ontvangst zeer zwak. Op sommige momenten is zelfs helemaal geen ontvangst mogelijk.

Thaicom 3 wordt Thaicom 5!

Op 12 juli rond 21.00 uur Nederlandse tijd, zal BVN van de Thaicom 3- naar de Thaicom 5 satelliet verhuizen. U zult van deze verhuizing (behalve een onderbreking van enkele minuten) niets merken. Alle satellietgegevens blijven ongewijzigd en ook de instellingen van uw schotel hoeven niet te worden veranderd.Afbeelding: BVN-TV Logo Afbeelding: Thaicom 3 testfeed
BVN-TV Thaicom 3 FeedRNW - Radio Nederland WereldomroepOmhoog

U kunt de radio-uitzendingen van de Wereldomroep ontvangen via de kortegolf, middengolf, satelliet en internet. Een groot voordeel van satellietontvangst is de uitstekende geluidskwaliteit. Die is gelijk aan FM-uitzendingen en minder storingsgevoelig dan kortegolfontvangst.

In MaleisiŽ kunt u met uw satellietontvanger 24 uur per dag luisteren naar de radio-uitzendingen van de Wereldomroep in FM-kwaliteit. De radio-uitzendingen zijn op dezelfde frequentie te ontvangen als de televisie-uitzendingen van BVN-TV. Kies voor de radio-uitzendingen in de Elektronische Programma Gids (EPG) voor RNW1 voor de Nederlandstalige uitzendingen en RNW2 voor de Engels- en Spaanstalige uitzendingen. U heeft gťťn apart radiotoestel nodig om naar de uitzendingen van de Wereldomroep te kunnen luisteren. U ontvangt het radiosignaal via de ontvanger zelf.


RNW ontvangstgegevens voor MaleisiŽOmhoog

Satelliet: Thaicom-3-satelliet
Positie: 78,5 graden oost
Transponder: 6G
Frequentie: 3.640 GHz
Polarisatie: Horizontaal
Symbolrate: 28.066
FEC: 3/4.
Schotelformaat (afh.van locatie): v.a.180 cm
Radiosignaal stereo en ongecodeerd.

Via de Elektronische Programma Gids kunt u de wereldomroep vinden met de naam BVN. U heeft geen smartcard nodig.
Handinstellingen zijn te vinden onder RNW1: Europa.


Afbeelding: RN Wereldomroep logo Afbeelding: RVI Radio Vlaanderen Internationaal logo
RN Wereldomroep RVIRVI - Radio Vlaanderen InternationaalOmhoog

RVI staat voor Radio Vlaanderen Internationaal, ook bekend als de Vlaamse Wereldomroep. RVI is het internationale radionet van de VRT, de openbare omroep in Vlaanderen. RVI brengt informatie over Vlaanderen en BelgiŽ voor Vlamingen (en andere Nederlandstaligen) in het buitenland. RVI zend uit het Nederlands (de talen Engels, Frans en Duits werden in maart 2005 geschrapt).

Ook RVI is via de Thaicom 3 satelliet in MaleisiŽ te ontvangen. Het RVi-signaal via de Thaicom 3/5 is in eerste instantie niet bedoeld voor consumenten. Het gaat hier om een professioneel signaal voor toelevering van programma's aan een satellietstation in AustraliŽ en Nieuw Zeeland.

Je moet er rekening mee houden dat je in AziŽ en Afrika een grote schotelantenne nodig hebt en dat de signaalsterkte aan verandering onderhevig kan zijn. Tevens kunnen er frequentiewisselingen optreden. Ook kan het zijn dat ons signaal tijdelijk naar een andere satelliet verhuist.

Als alternatief is deze zender te beluisteren via het internet.


Wettelijke beperkingen in MaleisiŽOmhoog

We geven op deze site de ontvangstgegevens voor BVN en de wereldomroepen via de Thaicom 3 satelliet, maar de realiteit is dat het hebben van een eigen satellietschotel in MaleisiŽ (met uitzondering van het lokale Astro-pakket, met standaard schotels van 50-60cm) verboden is. Van zodra we meer weten over deze wetgeving kan u het hier lezen.


- In deze categorie:

•  Belgian Association
•  Nederlandse vereniging
•  Dutch Cultural Centre De Bontekoe
•  The MDDP


Externe sites:

•  BVN-TV - Het beste van Vlaanderen en Nederland, satelliet tv
•  RNW - Radio Nederland Wereldomroep
•  RVI - Radio Vlaanderen Internationaal
•  Astro - Satelliet tv
-