-

Winkelen

•  Het koopjesparadijs
•  Winkelen
•  Belastingvrij winkelen


Het koopjesparadijsOmhoog

Kuala Lumpur is een paradijs voor wie van winkelen houd; alle mogelijke producten zijn hier te krijgen en meestal tegen afbraakprijzen. Goederen die uit het westen komen, zoals handtassen, kleding, schoenen en andere merkartikelen - vooral kosmetica - kunnen echter duurder zijn dan in het Westen. Spullen uit het Verre Oosten en de lokale producten zijn dikwijls van goede kwaliteit. Ook elektrische apparaten worden tegen scherpe prijzen verkocht. Winkelen in Kuala Lumpur is een opwindende ervaring, zekers als u ergens een koopje vindt dat maar half zoveel kost als de prijs die u gewend bent te betalen, of u nu exotische kostbaarheden, een zijden batikbloes of lokaal vervaardigde handwerkproducten zoekt. Wie beschikt over een 'goldcard', kan in Kuala Lumpur terecht in een aantal buitengewoon exclusieve winkels.


Afbeelding: KLCC    Afbeelding: KLCC
Suria KLCC aan de voet van de Petronas Twin-towers
(Fotos: Maleisie.be)WinkelenOmhoog

Jalan Bukit Bintang / Jalan Sultan Ismail / Jalan Imbi. Hier, in de Golden Triangle (de gouden driehoek) van Kuala Lumpur, vindt u veel beroemde en grote warenhuizen.
Metrojaya op BB Plaza is een grote winkel waar confectiekleding maar ook haute couture wordt verkocht, en verder accessoires, schoenen, handtassen, cosmetica, speelgoed en huishoudelijke apparaten. Aparte winkeltjes in het warenhuis verkopen boeken, computers en elektrische apparatuur. Het Sungei Wang Plaza is populair onder de lokale bevolking. In de verschillende kleine winkels kunt u vrijetijdskleding, sportartikelen, zonnebrillen, schoenen, handtassen en horloges kopen. De prijzen van de producten zijn redelijk en het is toegestaan om af te dingen. Er zijn ook allerlei eettentjes. Het is een goede plek om kleding te kopen; sommige winkels maken de gekochte kleding voor u ter plekke op maat. In Parkson Grand kunt u modieuze kleding, handtassen, cosmetica, speelgoed en huishoudelijke artikelen krijgen; het Imbi Plaza is het adres voor computers. Lot 10, tegenover Sungei Wang op de Jalan Bukit Bintang, is bereikbaar via een overdekte voetgangersbrug. U vindt er Isetan, die dure en iets minder dure artikelen verkoopt. Aan dezelfde straat ligt het Kuala Lumpur Plaza, dat gespecialiseerd is in dure horloges, reisbenodigdheden, handtassen, schoenen en sieraden. Aan de Jalan Ampang / Jalan Tun Razak liggen twee winkels, de Yow Chuan Plaza en City Square, waar luxe spullen worden verkocht. Ook antiek- en souvenirverzamelaars kunnen hier hun hart ophalen. In het Ampang Park shopping Complex vindt u veel boetiekjes, modehuizen en winkels waar sieraden, elektrische en elektronische producten worden verkocht. Een ruime sortering aan ambachtelijke voorwerpen, antiek, curiosa en kunst vindt u op de Central Market, Infokraf en Karyaneka. Chinatown in de Jalan Petaling is een paradijs voor koopjesjagers. Veel winkels en warenhuizen zijn ook gelegen aan de Jalan Tunku Abdul Rahman, een curieuze mengeling van vooroorlogse, zorgvuldig gerestaureerde winkels en ultramoderne gebouwen.


Belastingvrij winkelenOmhoog

Behalve op de internationale luchthaven kunt u op nog een aantal plaatsen in de stad belastingvrij winkelen. Grote belastingvrije winkels zijn:

Agate Sdn Bhd,
209-212 Jalan Banus,
zijstraat van Jalan Mesjid India,
50100 Kuala Lumpur.
Tel. (03) 293 1473.

Agate Duty Free (B.B.) Sdn Bhd,
Ground Floor,
47-49 Wisma Bintang,
55100 Kuala Lumpur.
Tel. (03) 242 5337.

Golden Boutique,
2nd Floor, Banguan MAS,
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur.
Tel. (03) 265 5323.

Metropolitan Duty Free Shops,
4th Floor, Pernas International Building,
Jalan Sultan Ismail,
50250 Kuala Lumpur.
Tel. (03) 261 6500.


- In deze categorie:

•  Religie
•  Religieuze feesten
•  Eten in MaleisiŽ
•  Cultuur
•  Gezichtsverlies
•  Reistips
-