-

Aquaria KLCC

Aquaria KLCC
Aquaria KLCC is een gigantisch aquarium met een 90 meter lange tunnel die je de mogelijkheid bied om tropische en zeldzame vissen van dichtbij te bekijken. De tunnel, waarvan men beweert dat het de langste onderwater tunnel van Zuidoost-AziŽ is, is gemaakt uit glasvezel, het glas is 55mm dik en is er op voorzien om de druk van 2.7 miljoen liter water te weerstaan.

De infrastructuur heeft ruim 60 miljoen Ringit gekost (ongeveer 13 miljoen Euro). Er worden voortdurend nieuwe vissen aangebracht om de aquariums aan te vullen. Uiteindelijk zal Aquaria KLCC zal meer dan 5000 dieren huisvesten in een nagebootste natuurlijke omgeving. Aquaria KLCC is ingedeeld in verschillende zones, zo zijn er de hooglanden, het regenwoud, de mangrovemoerassen en kustgebieden. In 'the discovery zone' zijn technologie, educatie en entertainment samengevat in een unieke multimedia ervaring.

De hoofdattractie is de onderwater tunnel. Een bewegende 'walkway' doorheen de tunnel transporteert je van een oceaan rif naar een diepblauwe zee. Dit is het 'Living Oceans Aquarium', waar volwassen tijgerhaaien, stingrays en elektrische Moray's maar enkele van de duizenden vissoorten zijn die je kan bewonderen. Er is zelfs een reproductie van een Royal Nanhai scheepswrak.

Een niet te missen attractie zijn de duikers die zich op gezette voedertijd in het water begeven. De avontuurlijke bezoeker kan zelf een duik tussen de haaien nemen.

AQUARIA@KLCC bevind zich in het nieuwe KLCC Convention Centre, vlak naast Suria KLCC en de Petronas Twin-towers.Afbeelding: Logo KLCC Aquaria Afbeelding: Logo KLCC Convention Centre
KLCC Aquaria KLCC Convention CentreAfbeelding: De 90 meter lange tunnel in Aquaria KLCC
De 90 meter lange tunnel in Aquaria KLCCAfbeelding: Een van de mooiste aquaria is die met koraalvissen
Een van de mooiste aquaria is die met koraalvissenAfbeelding: Ook reptielen en insecten hebben een plaatsje binnen het Aquaria KLCC
Ook reptielen en insecten hebben een plaatsje binnen het Aquaria KLCC.

-