-

Survivor Pulau Tiga

Survivor Pulau Tiga 

De succesvolle eerste Amerikaanse versie van Survivor werd in 2000 uitgezonden door CBS. Het programma werd opgenomen op het eiland Pulau Tiga in MaleisiŽ gedurende 39 dagen. Men wist toen nog niet dat het een succesvolle reeks geen worden die op verschillende locaties in de wereld zou plaatsvinden (Amazone, Vanuatu, etc...) en dus droeg het programma enkel de naam Survivor. Pas later sprak men van een Survivor Malaysia of Survivor Pulau Tiga.


Video 2000 NBC - Survivor 1, Pulau Tiga, intro (4.82MB)


Afbeelding: Survivor Pulau Tiga / Malaysia Afbeelding: CBS logo
Survivor Pulau Tiga logo CBS logoSurvivor is een aangepaste versie van een gelijkaardige Zweedse format die bij ons bekend is als Expeditie Robinson. Men plaatst zestien mensen in twee 'tribes', destijds Pagong op het zuidelijk gelegen Pagong-Pagong strand en Tagi op het noordelijk gelegen Tati strand. De twee stammen van acht worden op een tropisch eiland in de Zuid Chinese Zee gedropt met schaarse middelen. De deelnemers moeten in hun eigen levensonderhoud voorzien door te jagen en het verzamelen van voedsel, het enige dat ze meekrijgen is een rantsoen rijst en drinkwater. Elke drie dagen treffen beide 'tribes' zich voor een 'immunity challenge', een confrontatie voor immuniteit. De winnende groep heeft voor de volgende drie dagen immuniteit terwijl de verliezende groep naar een 'tribal council' (de eilandraad) moet gaan om een van hun leden weg te stemmen.

Eenmaal de 16 deelnemers tot twee zijn herleid komen de eerder weggestemde leden samen om te beslissen wie de prijs van 1 miljoen dollar mee naar huis mag nemen. Er zijn kleinere geldprijzen voorzien voor de andere deelnemers, variŽrend van 2.500 dollar voor de eerste persoon die wordt weggestemd tot 100.000 dollar voor de tweede plaats.


- Meer over Pulau Tiga:

•  Pulau Tiga


In deze categorie:

•  Expeditie Robinson 2004
•  Expeditie Robinson 2005


Externe sites:

•  CBS (Engels)
-