-

Zoolander

•  Zoolander
•  Het verhaal


ZoolanderOmhoog

De meningen verschillen nogal over deze Ben Stiller komedie waarin de acteur de regie verzorgde, meeschreef aan het scenario en de hoofdrol vertolkte. De een vindt het een hilarische, bijtende satire op de oppervlakkigheid van de mode-industrie, de ander vooral een weinig coherente aaneenschakeling van smakeloze en melige grappen. De beste grappen draaien rond de competitiestrijd tussen Stiller en zijn grote concurrent Wilson, die hier een klassieke stoner neerzet.

De film zit vol verrassende cameo's, misschien moet je hem wel twee keer zien om alle beroemdheden te ontdekken! Ben heeft zijn vader (Jerry Stiller), moeder (Anne Meara) en vrouw (Christine Taylor) ook uitgenodigd om rollen te spelen. Hijzelf speelt niet alleen de hoofdrol, maar heeft ook deze film geregisseerd en meegeschreven aan het script.

Zoolander, die kort na 9/11 werd uitgebracht, had de dubieuze eer de eerste film te zijn waar de Twin Towers digitaal werden uitgewist. Grappig detail is dat de film verboden is in MaleisiŽ en Singapore

Het verhaalOmhoog

Als drievoudig winnaar van de Male Model of the Year award Derek Zoolander, gespeeld door Ben Stiller, een gigantische blunder maakt op het podium door er en plein public van uit te gaan dat hij wederom winnaar van deze award is, terwijl concurrent Hansel de echte winnaar is, is zijn carriŤre ten einde. Als zijn vrienden dan ook nog bij een vreemd ongeluk bij een benzinepomp omkomen, zoekt hij zijn roots weer op en wil hij gaan werken bij zijn vader en broers in de kolenmijnen. Dit levert een grappige rol op voor Jon Voight als Dereks vader en Vince Vaughn als zijn broer. Helaas is Derek Zoolander niet geschikt voor het werken in de mijnen en hij gaat weer werken als model, dit keer voor modekoning Mugatu, gespeeld door Will Ferrell. Mugatu heeft echter snode plannen om de Minister-president van MaleisiŽ te vermoorden, deze wil namelijk de kinderarbeid afschaffen en daar draait zoals bekend de mode-industrie op. Derek Zoolander wordt, in een geslaagde parodie op The Manchurian Candidate, gebrainwashed en is daarna een overtuigd huurmoordenaar. Hij wordt echter geholpen door journaliste Matilda Jeffries en Hansel.


Afbeelding: Zoolander film poster
Zoolander film poster- In deze categorie:

•  Film: Anna and the King (1999)
•  Film: Bat 21 (1988)
•  Film: Beyond Rangoon (1995)
•  Film: De scheepsjongens van Bontekoe (2007)
•  Film: Entrapment (1999)
•  Film: I don't want to sleep alone (2006)
•  Film: The beautiful washing machine (2004)
-