-

Entrapment

•  Entrapment
•  Het verhaal


EntrapmentOmhoog

Van deze actiefilm uit 1999 met in de hoofdrollen Sean Connery, Catherine Zeta-Jones en Maury Chaykin werd vooral de tweede helft in MaleisiŽ opgenomen. Men krijgt een uniek zicht op de destijds hoogste gebouwen van de wereld, de Petronas twin-towers. De film bevat een door de Maleisische regering weinig gesmaakte scŤne waar door middel van beeldbewerking de slopenwijken van Malacca opeens aan de voet van de twin-towers in Kuala Lumpur kwamen te liggen. Volgende opmerking kwam van de eerste minister, Dr. Mahathir Mohamad; "audiences abroad would conclude that Malaysia was one of those countries which wasted public money and foreign aid on grandiose, but useless monuments".

Er werd op verschillende plaatsen opgenomen, we proberen een klein overzicht te geven van de locaties. De scŤne waar een masker wordt ingewisseld werd gefilmd in het nieuwe Chinatown van Malacca. De scŤne waar Sean Connery een biertje drinkt met een FBI agent is gefilmd aan de voetgangersbrug van Jalan Pasar Baru. De scŤne waar Catherine Zeta-Jones een trip op een rivier maakt is gefilmd op de Malacca rivier. Uiteraard kan men de twin-towers in Kuala Lumpur niet missen. Het einde van de film werd in het treinstation nabij het nationale stadion in Bukit Jalil gefilmd.


Afbeelding: Entrapment - Sean Connery en Catherine Zeta-Jones Afbeelding: Entrapment - Sean Connery en Catherine Zeta-Jones
Sean Connery en Zeta-Jones
In de riolen van Parijs
Sean Connery en Zeta-Jones
Boven op de Twin-tower skybridgeHet verhaalOmhoog

De legendarische en beruchte meesterdief Robert MacDougal (Sean Connery) is een beruchte meesterdief. Hij verkeert in de beste kringen, logeert in de duurste hotels en reist de hele wereld af met de doelstelling zoveel mogelijk kunstwerken te stelen. Gedurende zijn werk wordt hij op de hielen gezeten door Virginia Baker (Catherine Zeta-Jones), een verzekeringsagente die zich voordoet als meesterdievegge. Mac (kort voor MacDougal) heeft meteen in de gaten dat hij gevolgd wordt en verrast haar met een bezoek op haar hotelkamer. Gin (kort voor Virginia) stelt voor om samen met zijn hulp een Chinees masker te stelen. Het masker blijkt een testje voor het grotere werk, een millenniumkraak in Kuala Lumpur! Het masker wordt bij een homoseksuele Maleisische maffioso (Maury Chaykin) omgewisseld voor de informatie, nodig om een bank boven in de Twin-towers, te kunnen kraken. Zij plannen hun superdiefstal op de vooravond van het nieuwe millennium. In Mac's kasteel in Schotland wordt er druk geoefend op de bewegingen om doorheen de laserbeveiliging te geraken. Connery speelt de meedogenloze meester, maar toch breekt hij al snel zijn eerste regel: krijg nooit een persoonlijke band met een zakelijke partner. Op het moment dat de wederzijdse aantrekkingskracht groeit maar ook het wantrouwen, neemt het verhaal een compleet ander wending...

Het verhaal is niet al te sterk, maar kent wel een aantal zeer aardige wendingen die de film toch de moeite waard maken.


Afbeelding: Entrapment film poster
Entrapment film poster- In deze categorie:

•  Film: Anna and the King (1999)
•  Film: Bat 21 (1988)
•  Film: Beyond Rangoon (1995)
•  Film: De scheepsjongens van Bontekoe (2007)
•  Film: I don't want to sleep alone (2006)
•  Film: The beautiful washing machine (2004)
•  Film: Zoolander (2001)


Externe site:

•  Fox movies - Entrapment
-