-

Sandra Knuyt

•  De artieste
•  De kunst
•  De gallerij


De artiesteOmhoog

Artieste Sandra Knuyt (1966) is afkomstig uit Vlaanderen maar woont en werkt in Maleisie. Deze moderne artieste zonder voorafgaande bepaling en met een expressieve vrouwelijke macht die diep uit haar binnenste komt. Met de borstel legt zij de schoonheid van haar ziel vast in schaamteloze en zelfzekere kleuren.

Sandra wil op het emotionele niveau van de mensen inslaan als een bliksem, geconstrueerd uit stralen van licht en kleur, die haar waardevolle bericht van eerlijkheid en eerbied voor natuurlijke schoonheid en diversiteit bezorgen, zijn macht benadrukkend en zijn gevoelig evenwicht behoudend. De kleur is haar 'morfine' aangezien het zware emoties van binnenenergie produceert.

Vandaag is de kunst van Sandra Knuyt in meer dan 40 landen verspreid, en kan ze in privť verzamelingen van grootindustriŽlen en koninklijke adel, evenals corporatieve verzamelingen worden gevonden. Haar werk is met succes tentoongesteld in AziŽ, Europa en de Verenigde Staten. Zij kreeg opdrachten voor diverse private en corporatieve projecten, met inbegrip van de befaamde 'Ritzenhoff Crystal Art Glass Collection' die in het Museum voor Moderne Kunsten (MoMA, Museum of Modern Art) in New York is opgenomen.


Picture: The artist, Sandra Knuyt
Artieste Sandra Knuyt
[Klik hier voor een grotere versie]De kunstOmhoog

'Gezichten met karakter', dit zou een manier zijn om de vrouwelijke en mannelijke individualistische personages die Sandra op doek vastlegd te omschrijven. "De ogen en de lippen zijn niet enkele de mooiste delen van het gezicht, ze zijn voor de mensen ook de meest belangrijke poorten van communicatie. is het dan een wonder dat daar de meeste nadruk in mijn werken wordt gelegd", aldus Sandra.

"Schoonheid is bijzonder relatief en individueel. Het refereert naar onze ervaringen en opnames van het verleden en het heden. Sterke individuen die in zichzelf geloven, in wat ze zijn, in wat ze doen, zijn minder vatbaar voor hun omgeving. Ze creeren hun eigen steil van schoonheid en doen dit met 'klasse'. Of ze nu jong of oud zijn, mijn onderwerpen zullen altijd hun schoonheid en identiteit op een charismatische manier uitstralen. De ouderen moeten jong van hart zijn, de jongeren zouden de volwassenheid en het zelfvertrouwen van de volwassenen moeten hebben."

"Daarom geloof ik dat elk individu de mogelijkheid moet hebben om zijn eigen pad te leggen tijdens het leven."


Afbeelding: Sandra Knuyt schilderij - 'Les Amours de la Belle Epoque' reeks: Marron.
Recent werk door Sandra Knuyt
'Les Amours de la Belle Epoque' reeks: Marron
[Klik hier voor een grotere versie]Afbeelding: Sigaar-asbakken.
Sandra Knuyt - Sigaar-asbakkenDe gallerijOmhoog

Sandra Knuyt Gallery & Shoppe KL
Shangri-La Hotel, Level 1, 11 Jalan Sultan Ismail, 50250 Kuala Lumpur
(Dagelijks open van 9:30 tot 21:00)

Wees er snel bij, deze shop zal binnenkort de deuren sluiten!
(Update: 11/03/2009)


- Informatie en afbeeldingen met toestemming van Sandra Knuyt.

Bron: Sandra Knuyt, online gallery

- Aanverwante pagina's:

•  Gerard van den Oetelaar, Nederlands artiest
•  Naslagwerken
•  Cultuur


Externe sites:

•  Sandra Knuyt Paintings / Online Gallery [EN]
•  MoMA - The Museum of Modern Art, New York [EN]
-